Vodič tatrovky smrteľne zranil v Bystrom 18-ročné dievča

01.05.2007 Celý región

Prešov 1. mája (TASR) - Osemnásťročné dievča z Hanušoviec nad Topľou zrazil a smrteľne zranil v pondelok večer v Bystrom v okrese Vranov nad Topľou 37-ročný vodič tatrovky z Beckova v okrese Trenčín.
Na priamom úseku cesty prešiel s nákladným vozidlom do protismeru a nič netušiace dievča zachytil na chodníku. Následne narazil do oplotenia a stavebnej konštrukcie rodinného domu a potom do ľavého rohu ďalšieho rodinného domu. Chodkyňa utrpela zranenia, na následky ktorých po prevoze do vranovskej nemocnice zomrela.
Vodič sa tiež zranil, liečiť sa bude približne tri týždne. Požitie alkoholu u neho polícia nezistila. Škodu na vozidle odhadli na 300 000 korún a na poškodených domoch vo výške 450 000 korún. Nehodu zavinil vodič a vranovský policajný vyšetrovateľ vzniesol voči nemu obvinenie pre prečin usmrtenia.
Za posledný aprílový deň došlo na cestách v Prešovskom kraji k 25 dopravným nehodám, pri ktorých jedna osoba zomrela, dve sa zranili ťažko a dve ľahko. Materiálne škody na vozidlách polícia odhadla na 2,539 milióna korún.
TASR informovala dnes hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Magdaléna Fečová.
 

Vyberte región